Zoek je werk?

Werken is veel meer dan alleen geld verdienen. Je werkomgeving is onderdeel van je sociale leven. Werk geeft je de kans jezelf te ontplooien en jezelf uit te dagen steeds weer het beste van jezelf te laten zien. Des te moeilijker is het om terug te keren op de arbeidsmarkt als je door omstandigheden (tijdelijk) aan de zijlijn hebt gestaan. Met de juiste begeleiding helpt Concerned je over de drempel.

Jobfinding

Concerned werkt intensief samen met bedrijven in de regio en vindt daarom de baan die bij je past. Bij een bedrijf dat jou de tijd gunt weer te wennen aan het arbeidsritme. Als jij geknipt bent voor een functie, neemt een nieuwe werkgever graag die tijd. Zodat jullie samen kunnen bouwen aan een duurzame oplossing voor jou én voor het bedrijf.

Er zijn vier trajecten waarbij Concerned je kan helpen:

1. Langdurig werkloos of arbeidsongeschikt

Als je al lange tijd werkloos of arbeidsongeschikt bent, is de kloof naar werk groot geworden. Je bent het werkritme kwijt, je moet weer wennen aan het contact met collega’s en je bent minder zelfverzekerd. Het is pittig om weer aan de slag te gaan, maar jij kunt het. Concerned helpt je met dat wat jij nodig hebt om je plezier in werken terug te vinden. Met een motiverend gesprek, sollicitatietraining, een leerwerkplek of intensieve begeleiding overbruggen we samen die kloof.

2. Werken na ziekte

Iedereen is wel eens ziek. Hoe meelevend je collega’s bij ziekte ook zijn, als jij lange tijd uit de running bent, is het voor het bedrijf waar je werkt lastig jou te moeten missen. Daarom zoek je samen met je werkgever naar een passende oplossing. Ben jij gebaat bij wat aanpassingen aan je werkplek? Of is een andere functie binnen het bedrijf voor jou een mooie oplossing?

Soms is het onvermijdelijk afscheid te nemen als langdurige ziekte je werkrelatie op het spel heeft gezet. Bij gebrek aan passend ander werk voor jou bij je eigen bedrijf, is het dan goed om verder te kijken. Concerned helpt je graag bij het vinden van nieuw perspectief. Een geschikte functie bij een ander bedrijf bijvoorbeeld, waar jij met plezier kunt werken aan je herstel.

3. Outplacement

Afscheid nemen bestaat op de arbeidsmarkt. Hoe goed jij je werk ook doet en hoe plezierig je werksfeer ook is, een dienstverband kan altijd ophouden te bestaan. Kom jij – door koerswijzigingen, reorganisaties of bezuinigingen – niet (meer) voor in de toekomstplannen van je werkgever? Concerned staat je bij met nieuwe oplossingen. Dezelfde functie bij een ander bedrijf of een compleet nieuwe uitdaging voor jou; samen vinden we een oplossing die werkt.

4. Jobcoach

Soms heb je hulp nodig bij het vinden en behouden van een baan. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Het is dan mogelijk om (via het UWV) een jobcoach in te zetten. Concerned maakt voor jobcoaching gebruik van de methode Supported Employment, inmiddels beproefd in Nederland en voorgesteld door het UWV. Concerned heeft twee gecertificeerde jobcoaches in dienst die met deze methode werken, met succes!

Supported Employment is een methode, die zich richt op het begeleiden en ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een regulier betaalde baan, tijdens die baan, maar ook voor het behoud van de baan. De methode kent de volgende stappen:

Intake en assessment

In deze fase maakt jobcoach kennis met de kandidaat en wordt duidelijk wie deze persoon is, wat zijn interesses zijn, wat zijn vaardigheden zijn en wat hij weet over zijn mogelijkheden.

Jobfinding

In deze fase gaan de jobcoach en de kandidaat op zoek naar een baan, De jobcoach bezoekt, o.a. vanuit zijn netwerk, bedrijven en biedt hierbij de kandidaat en diens talenten en mogelijkheden mee in het gesprek.

Baananalyse

De jobcoach kijkt naar de structuur en de cultuur van het bedrijf. Dan wordt een uitgebreide taakanalyse gemaakt, inclusief de benodigde sociale vaardigheden.

Jobmatching

In deze fase wordt de kandidaat aan de baan gekoppeld. De jobcoach maakt de match vanuit het assessment en de baananalyse en zorgt voor training van de kandidaat of aanpassing van de baan, indien nodig.

Jobcoaching

De jobcoach steunt de kandidaat in deze fase op of rond de werkplek door bijvoorbeeld beroepsvaardigheden en sociale vaardigheden aan te leren.

Ongoing support

De jobcoach blijft op de achtergrond aanwezig zodat de kandidaat of de werkgever kan terugvallen indien dit wenselijk is. Dit kan blijken in het werk of vanuit de thuissituatie.

Meer weten? Bel ons voor een afspraak!


Ontwikkelingsplan

Ieder traject start met een intakegesprek waarin er kennis wordt gemaakt, jouw achtergrond in kaart wordt gebracht en waarin de haalbare doelen worden vastgesteld. Hierdoor ontstaat er een persoonlijk ontwikkelingsplan met een realistische blik op de mogelijkheden.

Gedurende het gehele traject wordt intensieve coaching ingezet. Deze integrale begeleiding leert ons dat dit niet alleen leidt tot betere prestaties, maar ook tot meer voldoening in het werk en een verbetering van de balans tussen werk en privé.

De baan die Concerned voor je vindt, is voor jou omdat jij de beste kandidaat bent. Concerned heeft oog voor jouw talenten en laat dat graag aan bedrijven zien. Je krijgt de kans, omdat jij ‘m verdient!